La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 22 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,33-39): En aquell temps, els fariseus i els mestres de la Llei digueren a Jesús: «Els deixebles de Joan dejunen sovint i fan pregàries, igual que els dels fariseus. Però els teus mengen i beuen». Jesús els respongué: «(...) El vi nou s'ha de posar en bots nous (...)».

La "Nova" Aliança

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, en front del ritualisme farisaic, el "vi nou" ens remet al panorama de la "renovada" Aliança de Déu amb els homes. Déu, davant les infidelitats d'Israel, reiterà l'Aliança i, finalment, el Crist la segellà d'un mode "nou" i "definitiu". L'Aliança del Sinaí es fundava en dos elements: 1. La "sang de l'aliança" (sang d'animals sacrificats, amb la qual hom ruixava l'altar —símbol de Déu— i el poble); 2. La paraula de Déu i la promesa d'obediència d'Israel.

Aquesta promesa es trencà amb la "idolatria" d'Israel i amb una història de reiterades desobediències, tal com mostra l'Antic Testament. La ruptura semblà irremeiable quan Déu abandonà el seu poble a l'exili i el temple a la destrucció. Però, en aquells moments, sorgí l'esperança de la "Nova" Aliança, no basada en la sempre fràgil fidelitat humana, sinó en una obediència inviolable: la del Fill de Déu, Jesucrist.

—Jesús, com a servent, assumiu la meva desobediència en la vostra "obediència fins a la mort". Concediu-me un "nou" cor!