La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 25 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 8,19-21): En aquell temps, la mare i els germans de Jesús no podien arribar a ell a causa de la gent. I li va ser anunciat: «La teva mare i els teus germans són fora, i et volen veure». I ell responent, els digué: «La meva mare i els meus germans són aquells qui escolten la paraula de Déu i la practiquen».

L'obediència en Jesús és el veritable culte a Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui el Crist reclama la nostra obediència. La "Carta als Hebreus" qualifica el culte de l'Antic Testament com "ombra" a la vista de la insuficiència dels sacrificis d'animals, que Déu no necessita i en els que l'home no dóna a Déu el que Ell podria esperar de l'home. L'autèntica veneració a Déu es troba en la vida marcada per la seva Paraula i dins d'ella.

Nogensmenys, la nostra obediència és sempre deficient. La nostra moralitat personal no basta per a venerar Déu correctament. Per això, el Fill es feu carn i assumí un cos humà, tot fent possible una nova forma d'obediència, que va més enllà de tot acompliment humà dels Manaments. En el seu Cos, Jesucrist torna a Déu tota la humanitat. Solament en el Verb que s'ha fet carn, l'amor del qual es compleix a la Creu, és perfecta l'obediència.

—Jesús, Vós que sou Déu encarnat, porteu-nos amb Vós a tots i oferiu el que no podríem donar solament per nosaltres mateixos.