La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXVI (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 21,28-32): En aquell temps, Jesús digué als grans sacerdots: «Què us en sembla? Un home tenia dos fills. Va anar a trobar el primer i li va dir: ‘Fill, vés avui a treballar a la vinya’. Ell li va respondre: ‘No hi vull anar’. Però després se'n penedí i va anar-hi. Aquell home anà a trobar el segon i li digué el mateix. Ell va respondre: ‘De seguida, senyor’. Però no hi va anar. Quin d'aquests dos va fer la voluntat del pare?». Li responen: «El primer» (...).

Conversió: l'home accepta dependre del veritable Creador

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, bo i meditant la reacció del segon germà, notem que "conversió" significa més que una simple rectificació; assoleix un abast és profund: l'home renuncia a ser el seu propi creador (ell no és l'arquitecte de la seva pròpia vida), i accepta dependre del veritable Creador; accepta que en aquesta dependència consisteix la veritable llibertat i que la llibertat de l'autonomia que pretén emancipar-nos del Creador no és veritable llibertat, sinó il•lusió i enganyifa.

"Convertir-se" vol dir: acceptar els sofriments de la veritat. La conversió exigeix que la veritat, la fe i l'amor esdevinguin més importants que la nostra vida biològica, que el benestar, l'èxit, el prestigi i tranquil•litat de la nostra existència. El prestigi, la tranquil•litat i la comoditat són els falsos deus que més impedeixen la veritat i el progrés en la vida personal i social.

—Senyor, quan accepto aquesta primacia de la veritat estic carregant amb la meva creu i participo en la cultura de l'amor, que és la cultura de la creu.