La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 26 (A) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 21,28-32): En aquell temps, Jesús digué als grans sacerdots: «Però, què us en sembla? Un home tenia dos fills. I adreçant-se al primer, li diu: “Fill, ves avui a treballar a la vinya”. Però ell, contestant-li, diu: “No vull”; bé que després, penedit, hi anà. Acostant-se a l’altre, li parla de manera semblant. Ell, contestant, diu: “Hi vaig, senyor”; però no hi va anar. Quin dels dos va fer la voluntat del pare?». Li diuen: «El primer» (...).

Conversió: l'home accepta dependre del veritable Creador

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, bo i meditant la reacció del segon germà, notem que "conversió" significa més que una simple rectificació; assoleix un abast és profund: l'home renuncia a ser el seu propi creador (ell no és l'arquitecte de la seva pròpia vida), i accepta dependre del veritable Creador; accepta que en aquesta dependència consisteix la veritable llibertat i que la llibertat de l'autonomia que pretén emancipar-nos del Creador no és veritable llibertat, sinó il•lusió i enganyifa.

"Convertir-se" vol dir: acceptar els sofriments de la veritat. La conversió exigeix que la veritat, la fe i l'amor esdevinguin més importants que la nostra vida biològica, que el benestar, l'èxit, el prestigi i tranquil•litat de la nostra existència. El prestigi, la tranquil•litat i la comoditat són els falsos deus que més impedeixen la veritat i el progrés en la vida personal i social.

—Senyor, quan accepto aquesta primacia de la veritat estic carregant amb la meva creu i participo en la cultura de l'amor, que és la cultura de la creu.