La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 28 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 11,42-46): En aquell temps, el Senyor digué: «Ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l'amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre (...)».

Justícia i pau

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, en polèmica amb els fariseus, Jesucrist situa com eixos de la convivència social la justícia i l'amor de Déu, anteposant-lo a punts de vista particulars. Pau i Dret, pau i justícia estan inseparablement units. On hom trepitja el Dret la injustícia pren el poder i la pau resta amenaçada.

Un criteri profund de la política han de ser els valors morals, no creats per nosaltres, sinó reconeguts i iguals per a tots els homes. Sense ells el Dret pot ser usat criminalment amb finalitats partidistes. Destaquen dos factors diluents de la justícia. Primer, el "cinisme de la ideologia", que enfosqueix les consciències tot justificant qualsevol mitjà per tal d'assolir els objectius partidistes. Segon, el "cinisme dels negocis" (l'explotació sense escrúpols de les reserves naturals), on també allò útil ocupa el lloc del bé i el poder desplaça el Dret.

—Senyor, el cristianisme no ens allunya de la raó, sinó que la il•lumina: per a la pau, feu que la fe assereni la raó, freqüentment deformada per la tirania ideològica.