La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 33 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 19,45-48): En aquell temps, Jesús va entrar al recinte del temple i es posà a treure'n els venedors. Els deia: «Diu l'Escriptura: ‘El meu temple serà casa d'oració’, però vosaltres n'heu fet una cova de lladres». Cada dia ensenyava en el temple (...).

Jesús anuncia el final del Temple de Jerusalem

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús protagonitza un gest l'abast del qual aniria molt més lluny que el simple fet de l'expulsió dels "venedors": és fora de dubte que Ell anuncià el final del Temple, i precisament el seu acabament teològic, històric-salvífic. Ho confirma, a més del "Discurs Escatològic", l'expressió "la vostra casa restarà deserta" (Mt 23,38).

Jesucrist havia estimat el Temple com a propietat del Pare i s'havia complagut ensenyant en ell. L'havia defensat com a "casa d'oració" per a totes les nacions i intentà preparar-lo per aquesta finalitat. Però sabia també que l'època d'aquest Temple estava acabada i que arribaria quelcom nou que estava relacionat amb la seva mort i resurrecció. Havia a l'aire un canvi d'abast universal i de sentit imprevisible: deixaria de ser "casa de Déu".

—El Temple amb el seu culte quedà "demolit" en la crucifixió del Crist; en el seu lloc ara hi és l'Arca de l'Aliança viva de Jesucrist crucificat i ressuscitat.