La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 33 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 20,27-40): En aquell temps, uns saduceus anaren a trobar Jesús. Els saduceus neguen que hi hagi resurrecció (...). Jesús els respongué: «Els qui viuen en aquest món es casen, però els qui seran trobats dignes de tenir part en el món futur i en la resurrecció dels morts no prendran muller ni marit; ja no poden morir, perquè tenen part en la resurrecció: són com els àngels i són fills de Déu. I que els morts ressusciten, Moisès mateix ho indica clarament en el passatge de la Bardissa, quan diu que el Senyor és el Déu d'Abraham, Déu d'Isaac i Déu de Jacob. Ell no és Déu de morts, sinó de vius, perquè gràcies a ell tots viuen (...).

Estats finals de l'home (II): el "Cel"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui percebem en aquests interlocutors de Jesús —els saduceus— un error: imaginaven la vida eterna com una mera "continuació sense fi" de la vida terrenal. No sorprèn que neguessin la resurrecció! La vida eterna no la descobrim a través de l'anàlisi de la nostra pròpia existència; dir "Espero la resurrecció dels morts, i la vida de la glòria" és conseqüència de creure en el Déu vivent.

La vida eterna no és "temps sense fi", sinó una altra forma d'existència, en la que tot conflueix simultàniament en "l'ara del amor", en la nova "qualitat de l'ésser" (rescatada de la fragmentació de la nostra existència actual). Seria el moment del submergir-se en l'oceà de l'Amor Infinit, en el qual el temps —l'abans i el després— ja no existeix: això és el Cel, on "tots viuen per Ell". Una vida que apeteix ser viscuda eternament!

—Jesús, espero aquest moment de vida plena, desbordat per l'alegria, segons la vostra promesa: "Tornaré a veure-us i s'alegrarà el vostre cor i ningú us prendrà la vostra alegria".