La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXXIV de durant l'any: Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 23,35-43): En aquell temps, les autoritats es reien de Jesús clavat en creu i deien: «Ell que va salvar-ne d'altres, que se salvi a si mateix, si és el Messies de Déu, l'Elegit!». També els soldats l'escarnien: se li acostaven a oferir-li vinagre i deien: «Si ets el rei dels jueus, salva't a tu mateix!». Sobre d'Ell hi havia un rètol que deia: «Aquest és el rei dels jueus» (…).

La reialesa de Jesús en el moment de la crucifixió

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l’Evangeli presenta, com en un gran quadre, la reialesa de Jesús en el moment de la crucifixió. Els caps del poble i els soldats es burlen del “primogènit de tota la creació” (Col 1,15) i el posen a prova per a veure si té poder per a salvar-se de la mort.

Nogensmenys, precisament en la creu, Jesús es troba a “l’alçada” de Déu, que és Amor. Allí se’l pot “reconèixer”. Jesús ens dóna la “vida” perquè ens dóna Déu. Pot donar-nos-el perquè Ell és un amb Déu. De fet, mentre que el Senyor sembla passar desapercebut entre dos malfactors, un d’ells, conscient dels seus pecats, s’obre a la veritat, arriba a la fe i implora al “rei dels jueus”: “Jesús, recordeu-vos de mi”. De qui existeix abans de totes les coses, l’anomenat “bon lladre” rep immediatament el perdó i l’alegria d’entrar en el regne dels cels.

—Jesús, des del tro de la creu, acull tots els homes amb misericòrdia infinita.