La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 34 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,34-36): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres estigueu alerta: que l'excés de menjar o l'embriaguesa o les preocupacions de la vida no afeixuguin el vostre cor, perquè de cop i volta, com un llaç, us trobaríeu a sobre aquell dia, que caurà sobre tots els habitants de la terra. Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment perquè us pugueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant el Fill de l'home».

Consciència de vida eterna

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui hem de fer que maduri en nosaltres una nova consciència de la nostra vocació a la vida eterna, tot vivint de tal manera que puguem comparèixer —cara a cara davant de Déu— amb la nostra vida actual. El temps que és pura transició s'ensorra i esdevé mera caducitat.

Durant les dècades passades, s'ha arraconat cada cop més el pensament del més enllà i de la vida eterna, i s'ha considerat marginal fins i tot en la predicació de l'Església. Es temia, potser, que l'excessiva atenció al pensament del més enllà conduís als cristians a descurar aquest món i la seva concreta realitat històrica. Semblava que els cristians s'havien preocupat només mitjanament de construir aquest món, posant en joc només la meitat del seu cor. Certament, però, el món no ha resultat més habitable o més humà amb aquestes ideologies.

—Concediu-me, Jesús, viure amb "consciència de vida eterna" i, així, alliberar-me de l'avidesa de voler aprofitar-ho tot i immediatament, perquè sé que aquest és temps de treballar.