La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 3 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 4,26-34): En aquell temps, Jesús deia: «Així és el regne de Déu: com si un home tira la llavor sobre la terra, i dorm i s’alça, nit i dia, i la llavor germina i creix mentre ell no sap pas com (...)».

I deia: «A què compararem el regne de Déu, o en quina paràbola el resumirem? [És] com un gra de mostassa, que, quan és sembrat a la terra, és la més petita de totes les llavors que hi ha a la terra; i quan ha estat sembrat, puja i es fa més gran que totes les hortalisses (...)».

El Regne de Déu descrit mitjançant paràboles

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, el missatge de Jesús sobre el "Regne" ensenya la seva escassa importància com poder temporal, si bé exerceix una "sobirania" real i profunda en les ànimes. És com un gra de mostassa, la més petita de totes les llavors; és com el llevat, una part molt petita en comparació amb tota la massa, però determinant per al resultat final.

És com la llavor que es llença a la terra i allí pateix distintes sorts: la picotegen els ocells, l'ofeguen les bardisses, o madura i dóna molt de fruit. En una altra paràbola, la llavor del regne creix, però un enemic sembrà enmig d'ella la zitzània que creixé juntament amb el blat i solament al final se la foragita. Aquesta misteriosa "sobirania de Déu" apareix també quan Jesús la compara amb un tresor enterrat al camp: qui el troba ven tot el que té per a poder comprar el camp i, així, quedar-se amb el tresor.

—La comunió amb Vós, Jesús, és la "perla preciosa" que val més que totes les coses.