La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 4 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 6,30-34): En aquell temps, els Apòstols es reuniren amb Jesús i li van explicar tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu: «Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica» (...). Se n'anaren, doncs, amb la barca tots sols cap a un lloc despoblat (...).

Els Apòstols, amics de Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui ens preguntem: quina mena de persones eren els Apòstols? En poques paraules, podríem dir que eren "amics" de Jesús. Els elegí per tal que romanguessin amb Ell, i a l'Última Cena els digué "amics". Foren, i pogueren ser, apòstols i testimonis del Crist perquè eren els seus amics, perquè el coneixien a partir de l'amistat, perquè eren a prop d'Ell, tal com veiem a l'Evangeli d'avui.

Estaven units amb un vincle d'amor vivificat per l'Esperit Sant. L'Esperit, l'Esperit Sant, és qui vivifica. És Ell qui vivifica la nostra relació amb Jesucrist, de manera que dita relació no sigui només exterior: sabem que Jesús existí i que està present en el Sagrament de l'Eucaristia (font i cimal de l'amistat amb Jesucrist), però transforma aquesta presència en una relació íntima, profunda, d'amistat realment personal.

—"Persevereu en el meu amor, i donareu molt de fruit": escoltem aquesta veu. El Crist no ho digué només fa 2000 anys; Ell viu i ens ho diu novament cada dia i ara mateix.