La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 6 (B) durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,40-45): En aquell temps, se li adreçà [a Jesús] un leprós pregant-lo, agenollat, i dient-li: «Si vols, pots purificar-me». I compadit, estengué la seva mà, el tocà, i li digué: «Ho vull, queda pur!». I immediatament li desaparegué la lepra, i va quedar purificat (...). Ell, així que se n'anà, començà a proclamar ben fort i a difondre la notícia (...).

El sagrament de la Penitència

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'evangelista narra una guarició molt singular. Segons l'antiga Llei jueva, la lepra no solament era considerada una malaltia, sinó la més greu forma "d'impuresa ritual". Corresponia als sacerdots diagnosticar-la i declarar impur el malalt, el qual havia de ser allunyat de la comunitat. Per això, la lepra era com una mort religiosa i civil, i la seva guarició una mena de resurrecció.

En la lepra hom pot entreveure un símbol del pecat, que és la vertadera impuresa del cor, capaç d'allunyar-nos de Déu, que, si no es confessa humilment, tot confiant en la misericòrdia divina, arriba àdhuc a produir la mort de l'ànima. Jesús en la seva passió esdevingué com un "leprós", fet impur pels nostres pecats, per tal d'obtenir-nos el perdó i la salvació.

—Al sagrament de la Penitència, el Crist crucificat i ressuscitat, mitjançant els seus ministres, ens purifica amb la seva misericòrdia infinita, ens restitueix la comunió amb el Pare celestial i amb els germans, i ens dóna el seu amor, la seva alegria i la seva pau.