La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 6 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 8,22-26): En aquell temps, Jesús amb els seus deixebles arribaren a Betsaida. Allà li portaren un cec (...). Llavors li escopí als ulls, li imposà les mans i li preguntà: «Veus alguna cosa?». El cec va alçar els ulls i deia: «Distingeixo les persones: les veig com si fossin arbres, però caminen». Jesús tornà a imposar-li les mans sobre els ulls, i el cec hi veié clarament. Estava guarit, i ho veia tot amb nitidesa (...).

Guarició del cec de Betsàida: símbol del camí de la nostra fe

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, ja de camí cap a Jerusalem, Jesucrist realitza un signe de gran significació simbòlica: aquesta recuperació progressiva de la vista representaria el procés recorregut per Pere i els altres —també nosaltres!— de guarició de la nostra ceguesa fins arribar a la confessió completa de Jesús com "Fill de Déu".

Després de la gran època de la predicació a Galilea, aquest és un moment decisiu de Jesús: tant l'encaminar-se vers la creu, com la invitació a seguir-lo tot prenent "la seva creu", distingeixen netament els deixebles de la gent que solament escolta i que no el segueix. Això fa clarament dels deixebles el nucli inicial de la nova família de Jesús: la futura Església.

—Una característica d'aquesta comunitat és que estem "en camí" amb Jesús. I un altre tret és que la nostra decisió d'acompanyar el Senyor es basa en un "veure-ho tot amb nitidesa", en un "conèixer" Jesús, Fill de Déu, que alhora ens obsequia amb una nova i més profunda coneixença del Déu únic.