La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 7 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,41-50): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Tothom qui us doni un got d'aigua pel fet que sou de Crist, us asseguro que no quedarà sense recompensa. Però al qui fa caure en pecat un d'aquests petits que creuen en mi, més li valdria que li lliguessin al coll una mola de molí i el tiressin al mar (...). Tingueu sal enmig vostre i viviu en pau entre vosaltres».

Miopia espiritual i baixesa moral

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos del Papa Francesc) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, potser com poques vegades en la nostra història, aquesta societat malferida espera una nova arribada del Senyor. Espera l’entrada sanadora i reconciliant d’Aquell que és Camí, Veritat i Vida. El seu pas i la seva presència salvífiques han estat una constant en la nostra història.

No és exagerat afirmar que ens trobem en un temps de “miopia espiritual i baixesa moral” que fa que se’ns vulgui imposar com a norma moral una “cultura d’allò més baix”, en la que sembla no haver lloc per a la transcendència i l’esperança. Però en l’home segueix bategant un desig de Déu. Davant la supèrbia i invasiva prepotència dels nous Goliat, que des d’alguns mitjans de comunicació i no menys despatxos oficials, reactualitzen prejudicis i ideologismes altruistes, es fa necessària com mai la serena confiança de David per tal de defensar l’herència des del pla del carrer.

—Avui més que mai, hom pot descobrir una cerca de l’Absolut que, per moments, assoleix la forma de crit dolorós d’una humanitat ultratjada: “Volem veure Jesús” (Jn 12,21).