La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 8 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 11,27-33): En aquell temps, Jesús amb els seus deixebles se'n tornà a Jerusalem i, mentre caminava pel recinte del temple, l'anaren a trobar els grans sacerdots, els mestres de la Llei i els notables i li preguntaren: «Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l'ha donada, aquesta autoritat?» (...).

Origen de l'autoritat de Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui donem resposta a la pregunta que, moguts per enveja, els "erudits de Jerusalem" fan al Senyor. La doctrina de Jesús i les seves actuacions solament són comprensibles partint del seu contacte immediat amb el Pare, de la visió d'Aquell que reposa «al si del Pare» (cf. Jn 1,18). És la paraula del Fill: d'ací prové la seva autoritat!

En Jesús es compleix la promesa del nou profeta. En Ell es fa plenament realitat allò que en Moisès era solament imperfecte: Jesús viu davant del rostre de Déu com a Fill; viu en la més íntima unitat amb el Pare. Només acceptant aquesta dada es pot entendre veritablement la figura de Jesús, tal com ens la mostra el Nou Testament.

—Jesús es retirava «a la muntanya» i allí pregava nits senceres, "tot sol" amb el Pare. Aquestes breus anotacions desvetllen una mica el misteri, ens permeten abocar-nos i guaitar l'existència filial de Jesús, i entreveure l'origen darrer de les seves accions, dels seus ensenyaments i del seu sofriment.