La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 1 (B) d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 13,33-37): En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Estigueu atents; vetlleu, perquè no sabeu quan serà el temps. Com un home que, marxant lluny, deixà la seva casa i donà poder als seus servidors, a cada un segons la seva feina, i al porter també perquè vigilés. Vetlleu, doncs, (...) no fos cas que arribés sobtadament i us trobés dormint. El que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu!».

"Advent": record de la vinguda del Salvador i esperança del seu gloriós retorn

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui diumenge, amb la invitació de part del Senyor envers una actitud vigilant, comença l'Advent, un temps de gran profunditat religiosa, perquè està impregnat d'esperança i d'expectatives espirituals: cada cop que la comunitat cristiana es prepara per a recordar el naixement del Redemptor sent una sensació d'alegria, que en certa manera es comunica a tota la societat.

A l'Advent el poble cristià reviu un doble moviment de l'esperit: d'una banda, eleva la seva mirada vers la meta final del seu pelegrinatge en la història, que és el retorn gloriós del Senyor Jesús; d'altra banda, bo i recordant amb emoció el seu naixement a Betlem, s'agenolla davant el pessebre. L'esperança dels cristians s'orienta cap el futur, però està sempre ben arrelada en un esdeveniment del passat que ens guia en el present.

—Crec i confesso que en la plenitud dels temps, el Fill de Déu nasqué de la Verge Maria: "Nascut de dona, nascut sota la llei", tal com escriu sant Pau.