La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 3 d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 21,28-32): En aquell temps, Jesús digué als grans sacerdots i als notables del poble: «(...) Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure. Els publicans i les prostitutes sí que el van creure; en canvi, vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni l'heu cregut».

Jesús, el "nou Moisès"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús al•ludeix al Baptista: ell —darrer profeta de l'Antic Testament— senyalà el Crist; i Aquest senyala el Pare. Efectivament, "a Déu ningú no la vist mai; el Fill únic, que és al si del Pare, és qui l'ha donat a conèixer". En Jesús es compleix la promesa del nou profeta. En Ell s'ha fet plenament realitat allò que en Moisès era solament imperfecte: Ell viu davant del rostre de Déu no solament com amic, sinó com a Fill.

Només partint d'aquesta afirmació hom pot entendre veritablement la figura de Jesucrist, tal com se'ns mostra al Nou Testament. En ella es fonamenta tot el que se'ns diu sobre les paraules, obres, patiments i glòria de Jesús. Si hom prescindeix d'aquest autèntic "baricentre", no es percep allò específic de la figura del Senyor.

—La vostra oració, Jesús, és la conversa del Fill amb el Pare, en la que hi és implicada la vostra ànima humana (consciència i voluntat): també vull implicar-m'hi jo.