La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres III d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 5,33-36): En aquell temps, Jesús digué als jueus: «(...) Les obres que el Pare m'ha donat i que vol que jo dugui a terme (...) donen testimoni que el Pare m'ha enviat».

"Betlem" a casa

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, prop de les "fèries litúrgiques privilegiades" (els set dies abans de Nadal), en moltes famílies, bo i seguint una bella i consolidada tradició, es munta el "betlem" (pessebre), per a reviure juntament amb Maria els dies plens de commoció que precediren el naixement de Jesús. Construir el pessebre a casa pot ser un mode senzill, però eficaç, de presentar la fe per a transmetre-la als fills.

El "betlem" ens ajuda a contemplar el misteri de l'amor de Déu que es revelà en la pobresa i en la senzillesa de la cova de Betlem. Sant Francesc d'Assís quedà tan corprès del misteri de l'Encarnació que volgué reproduir-lo amb un pessebre vivent. D'aquesta manera inicià una llarga tradició popular que avui encara conserva la seva vàlua per a l'evangelització.

—Jesús, al pessebre contemplo la teva humilitat i la teva bondat misericordiosa perquè "essent ric" et vares fer pobre per nosaltres. Aquest és el teu senyal, aquest és el teu distintiu: "un nen embolcallat en bolquers i ajagut en un pessebre". No hi ha un altre Nadal!