La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Advent: 21 de Desembre

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-45): Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant (...).

La Visitació: allí on arriba Maria s'hi fa present Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Maria va a visitar la seva cosina Isabel, ja anciana, a qui tots tenien per estèril. Nogensmenys, es trobava al sisè mes d'una gestació que era un do de Déu. La Verge porta a les seves entranyes Jesús, recentment concebut. És una dona jove, però no té por, perquè Déu és amb Ella, dins d'Ella.

Quan entra a casa d'Isabel, la seva salutació va plena de gràcia: Joan salta de joia dins les entranyes de la seva mare, com si percebés la presència d'Aquell a qui un demà haurà d'anunciar a Israel. En aquesta trobada el protagonista silenciós és Jesús. Maria el du al seu si com un sagrari, i ens l'ofereix com el do més sagrat. Allí on arriba Maria s'hi fa present Jesús.

—L'alegria sempre ha de ser comunicada i compartida: Santa Maria anà tot seguit a comunicar-la a santa Isabel. Aquest és el meu autèntic compromís a l'Advent: portar als altres la major de les alegries: el Nadal.