La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 3 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,29-34): L'endemà, Joan veié que Jesús venia cap a ell, i exclamà: «Mireu l'anyell de Déu, el qui treu el pecat del món! (...). He vist que l'Esperit baixava del cel com un colom i es posava damunt d'ell (...) i dono testimoni que aquest és el Fill de Déu».

Jesucrist, "misteri de recapitulació"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, seguint els Pares de l'Església, podem aplicar la imatge de l'establia de Betlem al cosmos, ferit i desfigurat pel pecat. Jesús, l'ésser del qual és "misteri de recapitulació", no rehabilitat un palau qualsevol. Ell vingué amb vista a restituir a la creació la seva bellesa i dignitat: per això "salten" de goig els àngels.

La terra resta restablerta perquè ella s'obre a Déu, i rep novament la vertadera llum. I, en la sintonia entre voluntat humana i voluntat divina, recupera la seva genuïna dignitat. El Nadal és la festa de la creació renovada ("recapitulada", reordenada vers Déu). El cant dels àngels en la Nit santa s'entén a partir d'aquest context: es tracta de l'expressió d'alegria perquè allò de dalt i allò de baix, cel i terra, es troben novament units; perquè l'home s'ha unit de nou a Déu.

—Jesús, gràcies a Vós, ara àngels i homes cantem junts i, d'aquesta manera, la bellesa del cosmos és expressada en la bellesa del cant de lloança.