La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 5 de Gener
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,43-51): En aquell temps, (...) quan Jesús veié Natanael que venia cap a ell, digué: «Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya». Li diu Natanael: «(...) Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d'Israel». Jesús li digué: «(...) Us ho ben asseguro: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l'home».

El senyal de Déu és la senzillesa

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui —en ple cicle nadalenc— apareix la figura de Natanael, deixeble de Jesús, un home senzill, "que no enganya". Senzillesa!: el senyal de Déu és la senzillesa. El senyal que la Nit Santa els Àngels donaren als pastors no conté res prodigiós ni espectacular: veuran solament un nen embolcallat amb bolquers, necessitat de les cures maternals; un nen que ha nascut a una establia i que està ajagut en una menjadora.

El senyal de Déu és el Nen: Ell es fa petit per nosaltres. Aquest és el seu mode de regnar. Ell no arriba amb poder i grandiositat externs. Ve com nen inerme i necessitat del nostre ajut. No vol aclaparar-nos amb la força. Ens estalvia el temor davant la seva grandesa. No vol de nosaltres més que el nostre amor, a través del qual aprenem espontàniament a entrar en els seus sentiments, en el seu pensament i en la seva voluntat.

—Senyor, us heu volgut fer petit per tal que nosaltres us pugem comprendre, acollir i estimar-vos. Aprenguem a viure amb Ell!