La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 9 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 6,45-52): Després de la multiplicació dels pans, Jesús va fer pujar els seus deixebles a la barca i els manà que passessin al davant cap a l'altra riba, en direcció a Betsaida, mentre Ell acomiadava la gent. Després d'acomiadar-los se'n va anar a la muntanya a pregar. Al vespre, la barca es trobava al mig del llac, i Jesús era tot sol a terra. Veient que patien remant, perquè el vent els era contrari, pels volts de la matinada va anar cap a ells caminant sobre l'aigua (...).

Al Déu vertader li pertany també el món de la matèria

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, dins del context del Nadal, contemplem Jesús caminant sobre les aigües. ¿Qui podria fer-ho —pel seu propi poder— sinó Aquell que fou concebut virginalment? Jesús és Déu i, com a tal, té poder sobre la matèria.

Hi ha dos punts en la història de Jesús en els que l'acció de Déu intervé directament en el món material: la seva concepció virginal i la seva resurrecció des del sepulcre. Aquests dos punts són un escàndol per a l'esperit modern. A Déu se li permet actuar en l'esfera del que és espiritual, però no en la matèria. Això és un destorb! Però... Déu és Déu, no es mou solament en el món de les idees: li pertany també la matèria.

—El poder creador de Déu abraça tot ésser. Per això la concepció virginal i la resurrecció real del sepulcre són pedres de toc de la fe. Si Déu no tingués poder també sobre la matèria, no seria Déu. Però sí té aquest poder... i es passeja amb naturalitat sobre les aigües.