La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 11 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,12-16): Una altra vegada, Jesús es trobava en un poble on hi havia un home ple de lepra. Aquest home, en veure Jesús, es prosternà amb el front a terra i el pregà dient: «Senyor, si vols, em pots purificar». Jesús va estendre la mà i el tocà dient: «Ho vull, queda pur». A l'instant li desaparegué la lepra (...).

Jesús esdevingué "leprós" per tal que nosaltres fóssim purificats

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús no defuig el contacte amb aquest home leprós; més encara, impulsat per una íntima participació en la seva condició, estén la seva mà i el toca, i li diu: "Ho vull, queda pur".

En aquest gest i en aquestes paraules del Crist s'hi troba tota la història de la salvació, està encarnada la voluntat de Déu de guarir-nos, de purificar-nos del mal que ens desfigura i ensorra les nostres relacions. En aquell contacte entre la mà de Jesús i el leprós queda enderrocada tota la barrera entre Déu i la impuresa humana, entre el que és sagrat i el seu oposat, no per tal de negar el mal i la seva força negativa, sinó per a demostrar que l'amor de Déu és més fort que qualsevol mal, fins i tot més que el més contagiós i horrible. Jesús prengué sobre si les nostres malalties, esdevingué "leprós" per tal que nosaltres fóssim purificats.

—A través de la seva Mare, és sempre Jesús qui surt al nostre encontre per alliberar-nos de tota malaltia del cos i de l'ànima. Deixem-nos tocar i purificar per Ell!