La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

El Baptisme del Senyor (A)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 3,13-17): En aquell temps, Jesús vingué de Galilea i es va presentar a Joan, vora el Jordà, a fer-se batejar per ell. Però Joan s'hi oposava, dient: «Sóc jo el qui necessita ser batejat per tu, i tu véns a mi!». Jesús li respongué: «Deixa'm fer, ara. Convé que complim d'aquesta manera tot el que Déu vol». Aleshores Joan el deixà fer. Un cop batejat, Jesús sortí de l'aigua. Davant d'Ell el cel s'obrí, i Jesús veié l'Esperit de Déu que baixava com un colom i venia damunt d'Ell. I una veu digué des del cel: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut».

El Baptisme de Jesús preanuncia el misteri del Déu Tri

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui destaca la imatge del cel que s'obre: damunt de Jesús el cel és obert. La seva comunió amb la voluntat del Pare (l'acompliment de "tota justícia"), obre el cel perquè és precisament allí on —per essència— es compleix la voluntat de Déu.

A tot això s'hi afegeix la proclamació de part de Déu, el Pare, de la missió del Crist, però que no suposa un fer, sinó un ésser: Ell és el Fill predilecte, sobre el qual reposa el beneplàcit de Déu. Finalment, aquí trobem, juntament amb el Fill, també el Pare i l'Esperit Sant: es preanuncia el misteri del Déu Tri, que lògicament només es manifestarà en profunditat durant el transcurs del camí complet de Jesús.

—El Baptisme de Jesucrist enllaça amb el seu comandament apostòlic d'anar per tot el món i batejar "en el nom del Pare, i del Fill, i de l'Esperit Sant" (cf. Mt 28,19). El Baptisme que administren els deixebles és l'ingrés en el Baptisme de Jesús: així s'arriba a ser cristià!