La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

5 de Febrer: Santa Àgata, verge i màrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,23-26): En aquell temps, Jesús deia a tothom: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà (...)».

Santa Àgata (Àgueda), verge i màrtir (s. III)

Rev. D. Jesús VEGA Mesa (San Antonio Abad de Tamaraceite, Espanya)

Avui celebrem la memòria de santa Àgata, verge martiritzada probablement durant la persecució de Deci. El cristià ha d'estar disposat a donar la vida en cada moment. Així ho entengué santa Àgata, la santa nascuda a Sicília en el segle III. No era possible compaginar el seu decidit seguiment a Jesús i, alhora, fer cas de les pretensions del governador, que mirava d'obligar-la a crebantar la seva promesa de virginitat. Àgata, jove cristiana, rebé dures i cruels amenaces de mort.

Quan la varen apressar pel fet de ser cristiana, primer intentaren convèncer-la d’oferir sacrificis als déus i, en no aconseguir-ho, com a càstig l’obligaren a prostituir-se. Ella, però, havia begut ja de la font de l'Evangeli: «Qui vulgui salvar la seva vida» (Lc 9,24). I suplicà la força del Senyor per tal de no defallir.

—Com santa Àgata, també avui nosaltres hem de pregar amb el Salm: «Guarda'm com la nineta dels ulls, empara'm a l'ombra de les teves ales, on no m'abasti l'injust que m'assalta, els enemics mortals que m'envolten» (Sl 17,8-9).