La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 25 d’Agost: Sant Lluís, rei de França

Text de l'Evangeli (Mt 22,34-40): (...) «Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?». Jesús li digué: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos».

Sant Lluís, rei de França (1214-1270)

Mn. Antoni CAROL i Hostench
(Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui se’ns remou el cor en rellegir el testament que el rei de França, sant Lluís adreçava al seu fill successor al tron: «Fill estimadíssim: el primer que voldria ensenyar-te és que estimis el Senyor, el teu Déu, amb tot el teu cor i amb totes les teves forces». A Lluís rei de França se’l recorda com un monarca que maldà per la justícia i la pau entre cristians, i també per l’amor als pobres. Les despulles d’aquest rei sant varen ser molt aviat venerades pels seus propis súbdits, ja que el seu poble sentia un gran amor per ell.

Dem una ullada més a l’esmentat testament: «Fill, envers els teus súbdits obra amb tota rectitud i justícia, sense desviar-te a la dreta ni a l’esquerra; posa’t sempre més del costat del pobre que del ric, fins que hagis esbrinat de quin costat està la raó».

—San Lluís va ser magistralment educat en la fe per la seva mare, la infanta Blanca de Castilla, i meravellosament acompanyat per la seva esposa, Margarida de Provença, amb qui va tenir 11 fills.