La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

23 de Setembre: Sant Pius de Pietrelcina, religiós

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): En aquell temps, Jesús digué: «(...) Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Sant Pius de Pietrelcina, religiós (1887-1968)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui contemplem en sant Pius de Pietrelcina com és de suau el “jou” del Crist quan hom el porta amb amor fidel. La vida i la missió del pare Pius testimoniegen que les dificultats i els dolors, si són acceptats per amor, es transformen en un camí privilegiat de santedat. Durant tota la seva existència ell cercà una identificació cada cop major amb el Crist crucificat, ja que tenia una consciència molt clara d’haver estat cridat a col•laborar de manera peculiar en l’obra de la redempció.

El pare Pius fou generós dispensador de la misericòrdia divina, posant-se a disposició de tots a través de l’acollida, la direcció espiritual i especialment l’administració del sagrament de la penitència. El ministeri del confessionari, que constitueix un dels trets característics del seu apostolat, atreia multituds innombrables de fidels al convent de Sant Giovanni Rotondo. Tot i que aquell singular confessor tractava els pelegrins amb aparent duresa, aquests, prenent consciència de la gravetat del pecat i sincerament penedits, tornaven gairebé sempre per a rebre l’abraçada pacificadora del perdó sagramental.

—La raó última de l’eficàcia apostòlica del pare Pius es troba en l’íntima i constant unió amb Déu, de la qual n’eren uns eloqüents testimonis les llargues hores viscudes en pregària. Sovint repetia: “Sóc un pobre frare que prega”.