La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 5 d'Octubre: Santa Faustina Kowalska, religiosa

Text de l'Evangeli (Jn 15,1-8): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més (...)».

Santa Faustina Kowalska, religiosa (1905-1938)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui és la festa de santa Faustina Kowalska. Jesucrist l’elegí com la seva “secretària” per a la difusió de la devoció a la Divina Misericòrdia, que arriba als homes a través del cor del Crist crucificat: «Filla meva, digues que sóc l’Amor i la Misericòrdia en persona», demanarà Jesús a sor Faustina. Crist vessa aquesta misericòrdia sobre la humanitat mitjançant l’enviament de l’Esperit que, en la Trinitat, és la Persona-Amor. I, ¿no és la misericòrdia un “segon nom” de l’amor?

La divina Providència uní completament la vida d’aquesta humil filla de Polònia a la història del segle XX. En efecte, entre la I i la II guerra mundial, el Crist li confià el seu missatge de misericòrdia. Jesús va dir a sor Faustina: «La humanitat no trobarà pau fins que no s’adreci amb confiança a la misericòrdia divina». Cal que la humanitat es deixi penetrar i amarar per l’Esperit que el Crist ressuscitat li infon.

—I tu, Faustina, do de Déu al nostre temps, do de la terra de Polònia a tota l’Església, concedeix-nos de percebre la profunditat de la misericòrdia divina: «Jesús, en vós confio».