La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

12 de Novembre: Sant Josafat, bisbe i màrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 17,20-26): En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, no prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula. Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat (...).

Sant Josafat, bisbe i màrtir (1580-1623)

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui preguem el Senyor que «aquesta taula celestial ens doni l’esperit de pau i de fortalesa a fi que, com sant Josafat, esmercem generosament la nostra vida per l’honor i la unitat de l’Església». Nascut a Ucraïna i fill de pares de religió ortodoxa, sant Josafat (1580-1623) es convertí al catolicisme i ingressà a l’Ordre de Sant Basili. El 1617 fou consagrat bisbe. Poc abans, un grup de bisbes ortodoxes havia entrat en comunió amb el Papa: a aquesta causa s’hi sumà sant Josafat sense estalviar esforços. Jesús, en la seva oració sacerdotal, resà per la unitat dels seus seguidors. A sant Josafat li costà la vida! (és protomàrtir de la re-unificació de la cristianisme).

—L’amor atrau, l’amor uneix. Sant Josafat «començà a dedicar-se a la restauració de la unitat amb tanta força, i alhora amb tanta suavitat i tant de fruit, que els seus mateixos adversaris l’anomenaven “lladre d’ànimes”» (Pius XI).