La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

22 de febrer: La Càtedra de sant Pere, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,13-19): En aquell temps, Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Felip, i (...) Simó Pere li respongué: «Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu». Llavors Jesús li va dir: «(...) I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel».

La Càtedra de sant Pere, apòstol

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la litúrgia llatina celebra la festa de la Càtedra de sant Pere. Es tracta d'una tradició molt antiga, testimoniada a Roma des del segle IV, amb la qual hom dóna gràcies a Déu per la missió encomanada a l'apòstol sant Pere i els seus successors.

¿Quina fou la "càtedra" de sant Pere? Elegit pel Crist com a "roca" sobre la qual edificar l'Església, començà el seu ministeri a Jerusalem, després de l'Ascensió del Senyor i de Pentecosta. La primera "seu" de l'Església fou el Cenacle. Successivament, la seu de Pere fou Antiòquia, en aquells temps la tercera metròpoli de l'imperi romà, després de Roma i Alexandria a Egipte. Des d'aquella ciutat, evangelitzada per sant Bernabé i sant Pau, la Providència conduí Pere a Roma.

—La seu de Roma fou reconeguda com la del successor de Pere, i la "càtedra" del seu bisbe representà la de l'Apòstol encarregat pel Crist de pasturar tot el seu ramat: és un signe privilegiat de l'amor de Déu, Pastor bo i etern.