La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

14 de Maig: Sant Maties, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,9-17): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa (...)».

L'alegria de l'apòstol

+ Mn. Josep VALL i Mundó (Barcelona, Espanya)

Avui, l'Església recorda el dia que els Apòstols escolliren aquell deixeble de Jesús que havia de substituir Judes Iscariot. A l'Evangeli del dia, el Senyor parla als Apòstols de l'alegria que han de tenir.

El cristià, com Maties, viurà feliç i amb una serena alegria si assumeix els diversos esdeveniments de la vida des de la gràcia de la filiació divina; altrament, finiria deixant-se emportar per falsos disgustos, per nècies enveges o per prejudicis de qualsevol mena. L'alegria i la pau són sempre fruits de l'exuberància de l'entrega apostòlica i de la lluita per a esdevenir sants. És el resultat lògic i sobrenatural de l'amor a Déu i de l'esperit de servei al proïsme.

—Déu meu, concediu-me el sentit de l'humor perquè assaboreixi felicitat en la vida i pugui transmetre-la als altres.