La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

22 de Juliol: Santa Maria Magdalena

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 20,1-2.11-18): El diumenge, Maria Magdalena se'n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l'entrada del sepulcre (...). Mentre plorava, (...) es girà enrere i veié Jesús allà dret, però no s'adonava que fos Ell (...). Li diu Jesús: «Maria!». Ella es gira i li diu en la llengua dels hebreus: «Rabuni» —que vol dir “mestre”—. Jesús li diu: «(...) Vés a trobar els meus germans i digues-los: ‘Pujo al meu Pare, que és el vostre Pare, al meu Déu, que és el vostre Déu’. Maria Magdalena anà a trobar els deixebles i els anunciava: «He vist el Senyor». També els va contar el que Ell li havia dit.

Santa María Magdalena

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem santa Maria Magdalena, deixeble del Senyor, que en els evangelis ocupa un lloc destacat. Sant Lluc la inclou entre les dones que seguiren Jesús, després d'haver estat "guarida d'esperits malignes i malalties".

Juntament am la Mare santíssima i el deixeble estimat, recollí el darrer sospir de Jesús al Calvari i el tàcit testimoniatge del seu costat travessat: comprengué que la seva salvació estava en aquell sacrifici. Ella descobrí —el matí del diumenge— el sepulcre buit, al cantó del qual va romandre tot plorant fins que se li aparegué Jesucrist ressuscitat. A ella li volgué confiar-li el primer anunci de l'alegria pasqual als Apòstols (va ser "apòstol dels Apòstols").

—Santa Maria Magdalena: tu ens ensenyes que el deixeble del Crist és aquell qui —en l'experiència de la debilitat— ha tingut la humilitat de demanar-li ajuda, ha estat guarit per Ell i l'ha seguit de prop. Així esdevenim testimonis del poder del seu amor misericordiós, més fort que el pecat i la mort.