La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

22 de juliol: Santa Maria Magdalena
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 20,1-2.11-18): El primer dia de la setmana Maria la Magdalena anà molt de matí al sepulcre, quan encara era fosc, i veu la pedra treta del sepulcre (...). Mentre plorava, (...) es girà enrere i veié Jesús dret, però no sabia que era Jesús (...). Li diu Jesús: «Maria!». Ella, girant-se-li, diu en hebreu: «Rabbuní!» -que vol dir: Mestre. Li diu Jesús: «(...) ves als meus germans i digues-los: «Pujo al Pare meu i Pare vostre, i Déu meu i Déu vostre». Maria la Magdalena hi anà a anunciar als deixebles: «He vist el Senyor!», i que li havia dit aquestes coses.

Santa María Magdalena

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem santa Maria Magdalena, deixeble del Senyor, que en els evangelis ocupa un lloc destacat. Sant Lluc la inclou entre les dones que seguiren Jesús, després d'haver estat "guarida d'esperits malignes i malalties".

Juntament am la Mare santíssima i el deixeble estimat, recollí el darrer sospir de Jesús al Calvari i el tàcit testimoniatge del seu costat travessat: comprengué que la seva salvació estava en aquell sacrifici. Ella descobrí —el matí del diumenge— el sepulcre buit, al cantó del qual va romandre tot plorant fins que se li aparegué Jesucrist ressuscitat. A ella li volgué confiar-li el primer anunci de l'alegria pasqual als Apòstols (va ser "apòstol dels Apòstols").

—Santa Maria Magdalena: tu ens ensenyes que el deixeble del Crist és aquell qui —en l'experiència de la debilitat— ha tingut la humilitat de demanar-li ajuda, ha estat guarit per Ell i l'ha seguit de prop. Així esdevenim testimonis del poder del seu amor misericordiós, més fort que el pecat i la mort.