La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

29 de Juliol: Sants Marta, Maria i Llàtzer

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,38-42): En aquell temps, Jesús va entrar en un poble, i l'acollí una dona que es deia Marta. Una germana d'ella, que es deia Maria, es va asseure als peus del Senyor i escoltava la seva paraula. Marta, que estava molt atrafegada per poder-lo obsequiar, s'hi va atansar i digué: «Senyor, ¿no et fa res que la meva germana m'hagi deixat tota sola a fer la feina? Digues-li que em vingui a ajudar». El Senyor li va respondre: «Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n'hi ha una de necessària. Maria ha escollit la millor part, i no li serà pas presa».

Santa Marta

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, en la celebració de santa Marta, l'Evangeli ens proposa l'episodi de la visita de Jesucrist a Betània, a la casa de Marta i Maria, germanes e Llàtzer. Marta anava atrafegada en moltes tasques, mentre que Maria era asseguda tranquil•lament als peus del Mestre per a escoltar-lo. A Marta, que es queixava perquè la seva germana no l'ajudava, Jesús li respongué: "Maria ha escollit la millor part".

Aquest episodi ens recorda la primacia de la vida espiritual, la necessitat d'alimentar-nos amb la Paraula de Déu per tal de donar sabor a les ocupacions quotidianes. És una invitació oportuna per a l'estiu: el descans pot ajudar a recuperar l'equilibri entre activisme i contemplació, entre la pressa i els ritmes més naturals, entre els nombrosos sorolls i el silenci que fomenta la pau.

—Jesús, quan Llàtzer jeia al sepulcre, santa Marta corregué a rebre-us a l'entrada de Betània per a demanar-vos allò "impossible": i Vós ho vàreu fer realitat!