La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

6 d'Agost: La Transfiguració del Senyor (B)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,2-10): En aquell temps, Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents (...). Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús (...).

Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo». Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells. Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l'home hagués ressuscitat d'entre els morts (...).

A la "muntanya" de la Transfiguració

Mn. Ignasi NAVARRI i Benet (La Seu d'Urgell, Lleida, Espanya)

Avui celebrem la solemnitat de la Transfiguració del Senyor. La muntanya del Tabor, com la del Sinaí, és el lloc de la proximitat amb Déu. És l’espai elevat respecte de l’existència diària. És el lloc de la pregària on hom és en la presència del Senyor, com Moisès i Elies que apareixen amb Jesús transfigurat tot parlant amb Ell sobre l’Èxode que l’esperava a Jerusalem (és a dir, la seva Pasqua). La Transfiguració no és un canvi en Jesús, sinó la Revelació de la seva Divinitat. Pere, Jaume i Joan, contemplant la Divinitat del Senyor, es preparen per afrontar l’escàndol de la Creu. La Transfiguració és un anticipi de la Resurrecció!

—La Transfiguració ens recorda que les alegries sembrades per Déu en la vida no són punts d’arribada, sinó llums que Ell ens dóna en la peregrinació terrena per tal que “Jesús sol” sigui la nostra Llei, i la seva Paraula sigui el criteri, la joia, el goig i la benaurança de la nostra existència.