La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

26 de desembre: Sant Esteve, protomàrtir
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,17-22): En aquell temps, Jesús digué als seus Apòstols: «Guardeu-vos dels homes, perquè us posaran a mans dels sanedrins i en les sinagogues us assotaran; i sereu portats als governadors i als reis per causa meva en testimoni per a ells i per als gentils. Però quan us hi portaran, no us preocupeu (...)».

Sant Esteve, protomàrtir

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, amb el cor inundat de la llum de Betlem, recordem sant Esteve, el primer màrtir cristià. El Nen que gemega al pessebre és el Fill de Deu fet home, que ens demana que testimoniegem amb coratge el seu Evangeli, tal com ho feu Esteve. Igual que el seu Mestre, morí perdonant els seus perseguidors i ens ajuda a comprendre que l'arribada del Fill de Déu al món dóna origen a la civilització de l'amor.

Sant Esteve és també el primer diaca de l'Església, que fent-se servidor dels pobres per amor al Crist, entra progressivament en plena sintonia amb Ell i el segueix fins el do suprem de si. El màrtir és qui mor amb la certesa del qui se sap estimat per Déu i, sense anteposar res a l'amor del Crist, sap que ha escollit la millor part.

—La festa de sant Esteve ens recorda els creients que en diverses parts del món vieuen sotmesos a sofriments a causa de la seva fe. Comprometem-nos a sostenir-los amb la pregària!