La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

evangeli.net

Benvolgut amic/amiga:

En Déu, com es combinen la Misericòrdia infinita amb la Justícia, també infinita? ¿Deixa Déu de ser just essent infinitament misericordiós? La resposta rau, precisament, en el fet que no hi ha “combinació”, sinó “identificació”: misericòrdia i justícia formen part del mateix Amor de Déu, perquè és un amor que perdona (La misericòrdia perfecciona la justícia).

Els homes —afectats pel pecat— tot just encertem a entendre-ho perquè practiquem poc el perdó: ens costa demanar perdó; ens costa perdonar. Precisament, el sagrament de la Penitència —el sagrament de la Misericòrdia— ens permet copsar la realitat del pecat a la llum de la misericòrdia infinita de Déu.

En realitat, el perdó és gairebé una exclusiva del cristianisme. Una de les imatges més paradigmàtiques del perdó cristià és l’acollida que Jesús a la Creu dispensà a Dimas —el “bon lladre”—. «Deia: ‘Jesús, recorda't de mi quan arribis al teu Regne’. Jesús li digué: ‘T'ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís’» (Lc 23,42-43). Dimas reconeix que ell mereix estar en el suplici, és a dir, la justícia humana —el governador Pilat— ha sentenciat justament. Nogensmenys, la Justícia divina —el Crist-Jutge— l’eleva al cel (se’l garanteix abans de morir!). Algú s’ha equivocat? Pilat? Jesús? Ningú no s’ha equivocat, només que l’Amor diví és excels perquè enclou el perdó quan hom accepta el perdó (un tema clau de volta: La misericòrdia no és una “gràcia low cost”).

Des de l’Equip d’evangeli.net ens unim a les intencions del Papa Francesc, especialment ara que tenim ja molt propera la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia.

***

evangeli.net: "Contemplar l'Evangeli d'avui" (Evangeli + meditació) i "Master·evangeli.net" (Evangeli + teologia)

 

 

+ + + + +

Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: és molt fàcil!

pixel tracking