La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 27 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,38-42): En aquell temps, Jesús va entrar en un poble, i l'acollí una dona que es deia Marta. Una germana d'ella, que es deia Maria, es va asseure als peus del Senyor i escoltava la seva paraula (...).

El Logos crea "dia-logos"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesús —que és el "Logos" (la Paraula) de Déu— és acollit fraternalment a casa de Marta, Maria i Llàtzer. La manca de fraternitat és un dels principals impediments del desenvolupament humà. La societat cada cop més globalitzada ens fa més "propers" però no més "germans". La raó, per si sola, és capaç d'acceptar la igualtat entre els homes i d'establir una convivència cívica entre ells, però no aconsegueix fundar la fraternitat.

La germanor neix d'una vocació transcendent de Déu Pare, el primer que ens ha estimat, i que ens ha ensenyat mitjançant el Fill el que és la caritat fraterna. En el context actual, en el que està difosa la tendència a relativitzar el que és vertader, l'adhesió als valors del cristianisme és un element indispensable per a la construcció d'una bona societat. La veritat és "lógos" que crea "diá-logos" i, per tant, comunicació i comunió.

—Senyor, Suma Veritat, obriu-nos i uniu l'intel·lecte dels éssers humans en la lògica de l'amor.