La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 3 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,30-35): En aquell temps, la gent digué a Jesús: «I tu, quin senyal prodigiós realitzes, perquè el vegem i et creguem? Què pots fer? Els nostres pares van menjar el mannà en el desert, tal com diu l'Escriptura: Els donà pa del cel per aliment». Llavors Jesús els respongué: «Us ho ben asseguro: no és Moisès qui us ha donat el pa del cel; és el meu Pare qui us dóna l'autèntic pa del cel. El pa de Déu és el que baixa del cel i dóna vida al món». Ells li demanen: «Senyor, dóna'ns sempre pa d'aquest». Jesús els diu: «Jo sóc el pa de vida (...)».

Joan 6: la Llei ha esdevingut Persona

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui torna a ressonar el "Jo sóc" de Jesús. Ell els acaba de demanar que s'afanyin per l'aliment que roman per a la vida eterna. L'home, en realitat, té fam de quelcom més que del manà del desert. El do que alimenti l'home en quant home ha de ser superior, a un altre nivell.

És la Torà aquest altre aliment? A través d'ella, l'home pot d'alguna manera fer de la voluntat de Déu el seu aliment. Sí, la Torà és "pa" que ve de Déu; però solament ens mostra, per així dir-ho, "l'espatlla" de Déu, és una "ombra". «El pa de Déu és el que baixa del cel i dóna vida al món» (Jn 6,33). Com que els qui l'escoltaven continuaven sense entendre'l, Jesús ho repeteix d'un mode inequívoc: «Jo sóc el pa de vida: qui ve a mi no passarà fam, i qui creu en mi no tindrà mai set» (Jn 6,35).

—La Llei ha esdevingut Persona!