La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist (C)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,11b-17): Un dia, Jesús parlava del Regne de Déu i guaria els qui en tenien necessitat. El dia començava a declinar, i els Dotze s'acostaren a dir-li: «Acomiada la gent, i que vagin als pobles i a les cases del voltant per trobar allotjament i menjar. Aquí som en un lloc despoblat» (...). Tothom s'assegué. Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i en donava als deixebles perquè els servissin a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats (...).

Devoció a l'Eucaristia: la processó del Corpus

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'Església reviu el misteri del Dijous Sant a la llum de la Resurrecció. També el Dijous Sant es realitza una processó eucarística, amb la qual l'Església repeteix l'èxode de Jesús des del Cenacle cap a la muntanya de les Oliveres: l'Església orant desitja vivament vetllar amb Jesús, no deixar-lo sol en la nit del món.

En la festa del Corpus Christi reprenem aquesta processó, però amb l'alegria de la Resurrecció. El Senyor ha ressuscitat i marxa davant de nosaltres. La força del sagrament dee l'Eucaristia va més enllà de les parets de les nostres esglésies. En aquest sagrament el Senyor està sempre en camí envers el món. Aquesta aspecte universal de la presència eucarística el notem en la processó de la nostra festa: duem el Crist, present en la figura del pa, pels carrers de la nostra ciutat: encomanem aquests carrers a la seva bondat!

—El Crist és, en persona, la benedicció divina per al món. Que la seva benedicció davalli sobre tots nosaltres. Que els nostres carrers siguin carrers de Jesús!