La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús (A)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): En aquell temps, Jesús digué: «(...) Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

L'amor "eros" de Déu

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui escoltem Jesús-Déu parlar del seu propi "cor". Un cor mansuet i humil! I, en el seu Evangeli, sant Joan descriu l'escena del Crist crucificat, amb el seu costat travessat per una llançada. Contemplar aquesta imatge ens ajuda a entendre que "Déu és amor" fins l'inimaginable: és un "eros boig".

Per a la nostra sorpresa, no es tracta solament d'un Amor excels, sublim, llunyà, de pura amistat i d'amistat pura... Déu ens estima també amb desig. En teoria, no ens necessita per a res ni hauria de desitjar res de les seves criatures. Nogensmenys, Jesucrist ens descobreix un Déu amb un amor ple de sentiments i bons desitjos: el Creador desitja i espera la resposta amorosa de l'home. I espera en silenci, discretament, com el més fi amant.

—Jesús, en el vostre cor travessat em submergeixo i en el vostre amor reposo: pateixes sense fer patir; sofreixes, però ni ens ho contes ni ens ho tens en compte... Perdoneu-nos, Senyor!