La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

12 de desembre: Nostra Senyora de Guadalupe (Reina de Mèxic, Patrona de les Amèriques i Filipines)
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-48): Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries (...). i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! (...). Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. Des d’ara totes les generacions em diran benaurada».

Nostra Senyora de Guadalupe. La devoció popular mariana

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui comprovem com es compleixen amb escreix les paraules de la “benaurada” Mare de Déu, inspirades per l’Esperit Sant a casa de Zacaries: centenars de milions de vegades diem cada dia «beneïda sou entre totes les dones». És un clam mil•lenari i universal. Quant al seu Santuari de Guadalupe (Mèxic), hom estima que són uns 20 milions de pelegrins que visiten allí a la Verge cada any. A part que aquesta devoció s’estén molt més enllà d’aquest país. De fet, la Verge de Guadalupe és considerada com la Patrona d’Amèrica.

De la mateixa manera que l’Altíssim posà el seus ulls en la humilitat de la seva serventa, Maria al seu torn es presentà a l’humil Juan Diego. Hi ha una eloqüent coincidència entre els vidents de les aparicions més populars de Santa Maria: llur petitesa, sigui d’edat (Fàtima, Lourdes), sigui d’esperit (sant Juan Diego).

—Verge de Guadalupe, ajudeu-nos a esdevenir “petits” com vós per tal que el Totpoderós pugui lluir-se a través dels seus humils instruments.